Cafe du Monde
jan /mrt 2019
Elke streek, elk land en elke tijd kent zijn eigen levenslied. Waar op de wereld je ook komt; het leven wordt bezongen.

Liederen over de liefde, over jaloezie, geluk en wanhoop. Een lach, een traan. Overbekende thema's die met hart en smart bezongen worden in het Café du Monde.

Een meespelend muziekprogramma waarin Joke Bruijs u op haar eigen humoristische en eigenzinnige wijze trakteert op de pareltjes die het levenslied heeft voorgebracht. Speciaal voor dit programma heeft zij de handen ineen geslagen met het veelzijdige ensemble Música Extrema.

'de mooiste chansons, copla’s, schlagers, standards, fado’s en smartlappen'

Samen spoorden zij de mooiste chansons, copla’s, schlagers, standards, fado’s en smartlappen op die Nederland, Italië, Frankrijk, Roemenië en vele andere landen hebben voorgebracht. Een fantastische en veelzijdige voorstelling vol kippenvel en nostalgie.

De Oasebar
nov/dec 2017

DE OASE BAR IS WEER OPEN! ROTTERDAMSE SING-A-LONG IN DE ROTTERDAMSE DOELEN

De succesvolste productie van 2016 viert feest met 8 acht unieke concerten en gastoptredens van vele bekende artiesten

Ron Brandsteder staat het gouden theaterkoppel Gerard Cox en Joke Bruijs dit keer bij in hun rollen als Harry en Ali, eigenaren van de populaire Oase Bar.
De Oase Bar, was afgelopen theaterseizoen dé hit van Rotterdam. Alle voorstellingen waren ramvol uitverkocht. De Rotterdammers kregen er geen genoeg van. Sommigen hebben meerdere malen de voorstelling gezien. Vooral de Rotterdamse liedjes van weleer werden omarmd door het publiek.

'De Oase Bar viert een feestje' is een ode aan Rotterdam
De Oase Bar opende vorig jaar weer haar deuren onder leiding van Ali (Joke Bruijs) en haar zorgbehoevende man Harry (Gerard Cox). De drijvende krachten achter de bekende Rotterdamse schnabbelkroeg De Oase Bar. De vervallen bar is inmiddels populairder dan ooit en geeft acht keer een groot feest. Maar Harry en Ali weten nooit wie zich die avond zal melden om hun stamgasten te vermaken. Met Harry’s hartproblemen is elke spanning af te raden. Het publiek wordt dan ook gevraagd een bijdrage te doen door het feest op gang te houden en mee te zingen. Lukt het Harry en Ali om elke feestavond tot een goed einde te brengen?


Alles went behalve een vent
okt /dec 2013 - okt / dec 2014

Gerard Cox en Joke Bruijs voor het eerst samen in toneelstuk

Gerard Cox en Joke Bruijs zijn voor het eerst in hun carrière samen te zien in een toneelstuk. In het komische Alles Went Behalve Een Vent, gebaseerd op de verhalen uit de gelijknamige bundel van Yvonne Kroonenberg, spelen de acteurs, die eerder wel samen te zien waren in de tv-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon, een echtpaar op leeftijd.

Alles Went Behalve Een Vent wordt geproduceerd door de Rode Boksbal, de productiemaatschappij van Bastiaan Ragas en Van Engelenburg Theaterproducties. Bastiaan Ragas: “Al heel lang wilde ik een stuk maken voor Joke en Gerard. Zij zijn toch het 'Gouden Koppel'. Prachtige, getalenteerde ervaren acteurs, met veel humor. Hoe goed ze samen zijn, liet de zeer succesvolle tv-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon zien. Verbazingwekkend dat die twee nog nooit samen een toneelvoorstelling hebben gemaakt. De bundel Alles Went Behalve een Vent staat ook al enige tijd op mijn verlanglijstje voor een theaterbewerking. Nu valt alles eigenlijk zo prachtig samen.”


Toen was geluk heel gewoon - De Film
april 2014

1974 - Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooiman gooit uit pure frustratie zijn televisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.


Een avondje in de Oase
18 tm 24 december 2010
De gezelligste voorstelling van het jaar.

Een spetterende muzikale voorstelling over de periode dat Jaap Valkhoff samen met zijn broer Arie dit legendarische artiestencafé -met nachtvergunning- dreef in de Schildersstraat. De Oasebar was met name bekend doordat er door veel artiesten spontaan werd opgetreden wanneer ze na hun schnabbel/optreden ’s nachts nog een afzakkertje gingen halen.

Kantine Walhalla (schuin tegenover Theater Walhalla) werd voor een week omgebouwd tot Oasebar. Elke avond waren er twee voorstellingen waarbij deze naoorlogse bar in al haar glorie zou herleven.

Sketches en hilarische verwikkelingen tussen het personeel van de Oase bar en het publiek, met o.a. Joke Bruijs, Japie de Portier, Pim van Alten, Het Groot Niet Te Vermijden, Harry-Jan Bus en gastoptredens van vele anderen. Script van Don Duyns, regie Rachel van Olm.

Maak van je vrouw geen Assepoes: Ga op z'n tijd heerlijk uit met die snoes! ... en dan natuurlijk naar de OASEBAR


On The Road
januari tm april 2010
Een muzikale theatertour, met als muzikaal leider Frits Landesbergen, naast de hem zeer toevertrouwde rol als meester vibrafonist, de heren Mozes en Johnny Rosenberg en contrabassist Sani van Mullem. Joke als speciale gast.

Deze tour is helaas al weer ten einde. Er is echter wel een CD gemaakt van de nummers die in de tour ten gehore zijn gebracht. Een bescheiden gastrol in de studio is weggelegd voor Jeroen de Rijk, die dit keer alleen op bongo’s een aantal songs meegespeeld heeft. Joke zingt een fors aantal stukken met haar geheel eigen en bekende zwoele klank.

Het wordt op deze CD een te meer weer eens duidelijk dat zingen haar favoriete bezigheid is. Iedereen soleert er stevig op los, dat zal u niet verbazen, maar de echte verrassing zit 'm in het zingen van Johnny Rosenberg. Hij zingt MY ONE AND ONLY LOVE solo en het beroemde QUANDO QUANDO QUANDO in een duet met Joke. Johnny heeft een bijzonder soepele, elegante stem en de vergelijking met Michael Bublé gaat onvermijdelijk op.

GTST
eind 2009, begin 2010
Van eind 2009 tot begin 2010 was Joke te zien in de Soapserie Goede Tijden Slechte Tijden als Maria de Jong, moeder van Rik en Danny, die na een verblijf in het buitenland de draad weer op wilde pakken in Nederland.

- Maria woont in Canada en heeft sporadisch contact met Rik. Zo komt Maria er achter dat Rik en Danny elkaar weer hebben gevonden en zelfs samen in één huis wonen. Ze besluit om naar Meerdijk te komen en het contact met Danny, met wie ze al jaren geen contact meer heeft, te herstellen. Danny zit hier echter niet op te wachten. Eenmaal in Nederland ontmoet Maria een leuke man, waardoor ze nog een reden heeft om in Meerdijk te blijven. -


Elephant Parade Amsterdam
5 september tm 31 oktober 2009
In de periode van 5 september t/m 31 oktober veroverden 112 manshoge kunstolifanten de straten van Amsterdam. Samen vormden zij een bijzondere openluchttentoonstelling, de Elephant Parade, die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant. Na de succesvolle edities in Rotterdam en Antwerpen werd de tentoonstelling in Amsterdam de grootste tot dan toe.

De olifanten werden beschilderd door professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ook een aantal Nederlandse artiesten heeft medewerking verleend aan dit goede doel. Na afloop van de tentoonstelling werden de beelden onder leiding van Christie’s geveild, op 12 november 2009 in de Zuiveringshal op het Westergasterrein te Amsterdam. De opbrengst van de veiling geheel bestemd voor de Elephant Family, het grootste olifanten-goede doel ter wereld.

Ook Joke, die de bestrijding van het dierenleed in de wereld een warm hart toedraagt, heeft een olifant beschilderd. Bekijk hier de foto's. Haar olifant heeft op de veiling 6000,- Euro opgebracht voor dit goede doel.

Replica's
Van een groot aantal olifanten zijn replica's gemaakt. Zo ook van Joke's olifant, FANGI. Deze olifanten zijn verkrijgbaar in formaten variërend van 10 tot en met 75 cm hoog. De replica’s zijn handbeschilderd en gemaakt in limited editions. U ontvangt een genummerd certificaat.

Er zijn twee verkooppunten in Amsterdam, in de Kalvertoren en op het Museumplein. Op het Spui is ook het Elephant Parade Art Boek te koop bij Athenaeum Nieuwscentrum. Bezoek eens een van deze winkels, u steunt een goed doel!

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.elephantparade.nl

Hier kunt u het filmpje bekijken van "the making of".

Willem Willink Festival Enschede
6 juni 2009
Het werk van de woordkunstenaar Willem Wilmink, past wonderlijk goed in het concept van Enschede Muziekstad. Want, veel van de teksten van Willem Wilmink laten zich moeiteloos zingen. De woorden van hem, in combinatie met de tijdloze composities van Harry Bannink, Herman van Veen en anderen die zijn liedjes toonzetten, zorgen nog steeds voor het ware Hilversum III bestond nog niet-gevoel. De tijd waarin iedereen nog zijn eigen stem gebruikte. Zodat van iedere steiger een lied kon klinken, onversterkt, onversneden, recht uit het hart; over Paljas of Jeruzalem.
Het gemeentebestuur van Enschede is er trots op dat het werk van Willem Wilmink zo nauw verbonden is met hun stad. Het eerste festival rond zijn oeuvre kreeg hier dan ook royaal de ruimte op alle podia die hun stad rijk is. Vier dagen lang gonzde de stad van Wilmink’s woorden.

Ik droomde dat ik wakker was
Voor dit festival ontwikkelde Fred Florusse, op verzoek van de Stichting Willem Wilmink festival, een theaterproductie met als 'materiaal' een keur aan bekende artiesten. Hij liet alle facetten van Wilmink's schrijverschap aan bod komen. Daphne Bunskoek verzorgde de presentatie van deze feestelijke avond in Enschede. Op het podium verschenen een tiental namen uit de volgende lijst:

Herman Finkers, Frans van Deursen, Wieteke van Dort, Maarten van Roozendaal, Ernst Daniël Smid, Daniël Lohues, Joke Bruijs, Frank Groothof, Maaike Martens, Nathalie Baartman, Remko Vrijdag, Roos Rebergen (RoosBeef), Sara Kroos, Smadar Monsinos, Erik van Muiswinkel. Het orkest bestaat uit Gerhard Jeltes, Charly Angenois, Edwin Schimscheimer, Christiaan van Hemert, Louis Gerrits, Henk Ruiter onder leiding van Henk Ruiter.

Bekijk alle foto's in het fotoalbum

Profiel
9 juni 2007
Profiel: Het oneindige verbond van Gerard Cox en Joke Bruijs

Joke Bruijs en Gerard Cox leerden elkaar in 1973 kennen, in de periode dat Gerard zijn grote zomerhit lanceerde. In Profiel praten zij over hun band, hun huwelijk dat veertien jaar duurde, de scheiding en hun natuurlijke verwantschap. Ook na hun scheiding kwam er geen einde aan het verbond tussen Gerard Cox en Joke Bruijs. Al vijftien jaar spelen ze samen als Jaap en Nel in de succesvolle KRO-comedy "Toen was Geluk heel gewoon".

Het programma is rijk aan fragmenten uit het televisie-archief: van de shows van Cox en Halsema tot de Mounties waarin Joke in lengte van jaren acteerde. Verder getuigen Cox en Bruijs van hun warmte voor de stad Rotterdam: hun thuishaven die het decor is van de comedy.

In Profiel schetst Fons de Poel de levens en carrières van twee Rotterdamse artiesten die tientallen jaren lief en leed delen. Cox en Bruijs over verliefdheid, verdriet, het vak en hun verbondenheid.

Uitzending gemist? Kijk hier.

Tijd Voor Elkaar
9 juni 2007
Joke's jeugdverhaal in tijd voor elkaar

Zaterdag 9 juni ontving presentator Arie Boomsma in het nieuwe EO-programma Tijd voor Elkaar Joke én haar drie broers op een luxe kasteel in Limburg. Met behulp van chefkok Julius Jaspers werden Cees, Philip, Jan en Joke een etmaal in de watten gelegd.

Ondertussen spraken ze met Arie over hun jeugdherrinneringen en afkomst. Hoe beleefden ze hun Rotterdamse jeugd? En wat gebeurde er toen Joke’s broers op het punt stonden om door te breken bij Feyenoord, terwijl de 16-jarige Joke de sterren van de hemel zong?

Uitzending gemist? Kijk hier.

Zondagochtendconcerten
25 februari 2007
De Young Sinatra's & Joke Bruijs

Dat The Young Sinatra’s graag met Joke Bruijs optreden, kunt u lezen in dit interview, dat Emmy Fons had met Gerben Klein Willink, de oprichter en bandleider van de Young Sinatra's.

Voor Joke geldt hetzelfde: zij vindt het geweldig om op deze zondagochtend weer met de heren van deze big band op het podium te staan.

Beatles in Concert (Theater)
Januari t/m juni 2007
Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht presenteert met The Beatles in Concert een theatershow rondom de muziek van deze 4 ideale schoonzonen.

Gillende meisjes, hysterie, flauwvallende mensen. De Beatles zetten vanaf eind jaren vijftig de hele wereld op z’n kop. De zogenaamde “Beatlemania” is een feit. 4 gestileerde jongens hebben hit na hit en de wereld lijkt er geen genoeg van te kunnen krijgen. In Amerika komt het openbare leven tot stilstand als de Beatles hun eerste optreden hebben in de Ed Sullivan Show.

In The Beatles in Concert zal deze muziek gebracht worden door 4 echte vrouwen. Stoere, krachtige vrouwen met ieder een zeer sterk eigen karakter. Via nummers als All You Need is Love, Help en Please Please Me, bezingen de vrouwen hun eigen leven.

Joke Bruijs, Erica Yong, Talita Angwarmasse en Laurie Reijs

NS Mystery Tour
20 december 2006
Beatles in concert gaat op treintour!

Beleef opnieuw deze pophistorie met The Beatles in Concert. Ter promotie van Beatles in Concert gaat de Koninklijke Luchtmacht op NS Misterytour. Met de authentieke Hondekoptrein trekt het orkest van de Koninklijke Luchtmacht met Joke Bruijs, Erica Young, Thalita Angwarmesse en Laurie Reijs door het land.

Op de stations Amersfoort, Utrecht en Den Haag verzorgen ze live-optredens.

Max & Martine (TV)
13 december 2006
Joke Bruijs is geboren en getogen in een Rotterdams arbeidersgezin. Ze is thuis het enige meisje en groeit op tussen haar broers. Haar ouders zijn in de oorlog getrouwd en krijgen hun eerste kind in Joke Bruijs (Bron:www.jazzonsunday.nl)de hongerwinter. Thuis hadden ze het dan ook niet breed. Toen het thuis eindelijk wat beter ging was het eigenlijk al te laat. Haar vader wordt namelijk erg ziek en overlijdt als Joke achttien is.

Als meisje van dertien doet ze al mee aan talentenjachten en zit ze in haar eerste bandje ‘The Spitfires’. Haar zangcarrière begint pas echt bij VARA’s dansorkest waar Jan Blaaser haar komische talent ontdekt. In de jaren zeventig verzorgt ze onder andere optredens bij de Mounties.

De grote liefde van Joke was Gerard Cox. Ze ontmoet hem als ze 21 is. Ze trouwen maar na veertien jaar besluiten ze uit elkaar te gaan en te scheiden. Ondanks deze breuk zijn ze nog steeds hele goede vrienden. Bovendien speelt Joke sinds 1994 de vrouw van Gerard in de KRO comedy ‘Toen was geluk heel gewoon’.

De Andre van Duin Nieuwe Show (Theater)
Seizoen 2006
André van Duin is al meer dan veertig jaar de grootste komiek van Nederland. In het seizoen 2004-2005 vierde André van Duin zijn veertigjarig jubileum in het theater met De André van Duin Jubileumshow. Het was een groot succes! Uitverkochte zalen en een verlenging van de show waren het gevolg.

Op veler verzoek ging André verder in het theater met Joke Bruijs en Ron Brandsteder met een geheel nieuwe show: en wel De André van Duin Show, nieuwe theatertour 2006. Muzikaal begeleider van de show was Kino Haitsma, die ook in 2004/2005 met zijn live-orkest op het toneel te zien was.

Wederom onbezorgd genieten met de volkskomiek die het publiek als geen ander aan het lachen krijgt. Een complete avond uit met liedjes, sketches en hilarische momenten. Een avond onbezorgd lachen en genieten.

Bekijk hier de Andre van Duin Show update en foto's van de premiere.

Joke en The All Star Band (Theater)
Mei 2005
Joke heeft de laatste jaren haar theaterwerk helemaal gevonden in musicals en cabaret, maar zong als jong meisje al met grote Nederlandse orkesten als The Ramblers en The Skymasters. Die swing is haar altijd bijgebleven en nu keert ze in volle, rijpe glorie terug op de planken.

In dit theaterconcert gaat Joke Bruijs terug naar haar grote liefde. Ze wordt hierbij begeleid door een aantal top-musici. Het repertoire is afkomstig van haar in oktober 2003 uitgebrachte jazz-cd Close to me. Een mooie selectie jazz-standards passeert de revue, zoals Just one of those things (Porter), Falling in Love (Rodgers & Hart) en een prachtige bewerking van New York State of Mind van Billy Joël.

Joke Bruijs (zang), Louis van Dijk (piano), Frits Landesbergen (drums & vibrafoon), Edwin Corzillius (bas), Martien Oster (gitaar), Sjoerd Dijkhuizen (sax) en Jeroen de Rijk (percussie).

Bekijk hier het fotoalbum van de tour (met dank aan Rimmert)

Joke bij Barend en van Dorp
29 April 2005
Ze is te zien in een eigen Theatertour met Frits Landesbergen en Louis van Dijk, ze doet mee aan de André van Duin Jubileumshow én heeft haar eigen cd 'Close to Me'.
Tussen dit alles heeft ze een gaatje kunnen vinden voor BvD en kwam vrijdagavond praten aan tafel...
Daarnaast trad ze op met het nummer 'You'd Be So Nice to Come Home To' uit haar theatershow.

De Andre van Duin Jubileum Show (Theater)
Seizoen 2004/2005
Het theaterprogramma, de Jubileumshow van André van Duin, is een spraakmakende en humoristische theatershow vol sketches, liedjes en onverwachte momenten.

Er worden niet alleen prachtige herinneringen opgehaald, maar André van Duin laat ook verrassende kanten van zichzelf zien.

Joke Bruijs en Ron Brandsteder (later Bert Kuizenga) staan André terzijde. Kino Haitsma, die de live band op het toneel begeleidt, staat garant voor de juiste muzikale omlijsting.

Deze voorstelling vol top entertainment staat onder leiding van regisseur Guus Verstraete, die eerder Musicals in Ahoy’ en Musicals in Concert voor zijn rekening nam.

De Jubileumshow is een avond ouderwets lachen en genieten!

Het Gevoel Van... (TV)
Seizoen 2004/2005
Na jaren team-captain te zijn geweest in Het Gevoel Van geeft Joke in het seizoen 2004/2005 haar functie door aan Anita Meyer.

Door haar drukke werkzaamheden in de Andre van Duin Jubileum show is het helaas niet mogelijk haar medewerking te verlenen aan Het Gevoel Van.
Joke neemt afscheid van het programma op een stijlvolle manier in de Kerstaflevering.


Kruispunt (TV)
28 December 2003
Kapucijnen in Velp
Een speciale kloosteruitzending rond actrice en zangeres Joke Bruijs. In de luwte van Nijmegen en Wijchen ligt het kleine plaatsje Velp. Daar wonen en bidden sinds jaar en dag de kapucijnen in een pittoresk klooster.

Verstild
Het contrast kan bijna niet groter: de uitbundige actrice en zangeres uit Rotterdam in de lommerrijke en verstilde omgeving van een mooie abdij, voelt zich verrassend snel op haar gemak bij de capucijnen. 

Broeder Oosterkamp
Ze praat daar zeer openhartig over de dood van haar vader en het geluk en ongeluk in haar eigen leven, ze zingt er met broeder Wout Oosterkamp die zojuist is ingetreden na een jarenlange carriere als operazanger en ze vindt het heerlijk om stil te zijn met de monniken.

Foto's door: Kippa

Het Gevoel Van... (TV)
Juni 2003
Joke neemt in de studio een CD op. "Close To Me", een mooie sfeervolle jazzy CD, met een mooie slectie aan jazz-standaards, spetterende arrangementen, verrassende solo's en onnavolgbare improvisaties. Aan deze CD hebben de beste musici van Nederland meegewerkt. Joke zingt zoals nog maar weinig mensen haar gehoord hebben!
Meer informatie over de CD vindt u hier.

Villa Felderhof (TV)
2001
In “Villa Felderhof” aan de Côte d’Azur ontvangt gastheer Rik Felderhof deze week zangeres-actrice Joke Bruijs en couturier Frans Molenaar. Beiden zijn ze perfectionisten, ze willen alles goed doen en vooral goed leven.

Joke Bruijs komt uit een Rotterdams arbeidersgezin. Ze leerde het showvak op het biljart, als meisje van dertien deed ze al mee aan talentenjachten. Want ze moest en zou het podium op. Haar zangcarrière begon bij VARA’s dansorkest waar Jan Blaaser haar komische talent ontdekte. In de jaren ze-ventig stijgt haar ster door optredens bij onder andere de Mounties. Ze stond met haar eigen theatershows voor volle zalen en won prestigieuze cabaret-prijzen.
Haar grote liefde was Gerard Cox. Joke ontmoette hem toen ze 21 jaar was. Het huwelijk liep na veertien jaar op de klippen. Maar ze blijven ondanks de breuk hele goede vrienden en sinds 1994 speelt Joke Gerard's vrouw in de KRO-comedy “Toen was geluk heel gewoon.” Haar huidige geluk vond Joke bij haar tweede man Boris Bayer. Ze trouwden in 1991, ze hebben geen kinderen maar wel vier honden. Afkomstig uit het asiel, van vrienden die uit elkaar gingen en gevonden langs de weg op Ibizia. Joke’s levensmotto is: “Niet zeiken, doorgaan. En het positieve uit het leven zien te halen.”

Frans Molenaar werd in de meimaand van 1940 geboren in Zandvoort. Hij werd gezien als een bijdehandje, een doordrammer, maar onder die façade schuilt een verlegen mens. Als 12-jarige had hij maar een ambitie, aan het toneel, mooi en beroemd worden. Maar zijn vader die kleermaker was, raadde hem de kleermakersvakschool aan. Binnen drie weken had Frans zijn eerste broek gemaakt en had hij de smaak te pakken. Via relaties van zijn vader kwam hij als leerling-couturier in Parijs terecht. Terug in Amsterdam begon hij een eigen modehuis. Zakelijk ging het niet zo goed, totdat hij een opdracht kreeg uniformen te ontwerpen voor de Haagse Reinigingsdienst. “Couturier kleedt vuilnismannen” schreven de kranten. Frans’ naam was gemaakt. Sinds jaren kleedt hij vele bekende Nederlanders, waaronder premier Wim Kok. Onlangs is modekoning Molenaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is hiermee de eerste mode-ontwerper met een lintje. Frans’ levensmotto is: kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit. “Ik ben een vakidioot, een perfectionist in mijn werk en de liefde.”

Joke Bruijs en Frans Molenaar vinden elkaar in Villa Felderhof en in hun liefde voor muziek. Ze zingen smartlappen in de keuken, ballades op de bank. Aan gastheer Rik Felderhof vertellen ze onder meer welke emoties muziek in hen los kan maken.

 


Cole Porter's Songbook (Theater)
Seizoen 2000
Een theaterprogramma met musicalliedjes geschreven door Cole Porter. Met medewerking van Joke Bruijs, Pia Douwes, Robert Long en Cor Bakker.

Richard Rodgers Songbook (Theater)
Wie kent niet de wereldhits 'My Funny Valentine', 'The Lady is a Tramp' en 'Blue Moon' of de musical The Sound of Music.

Het zijn allemaal creaties van één can de belangrijkste songwriters uit de Amerikaanse lichte muziek, Richard Rodgers. Deze en vele andere bekende, minder beende en interessante songs worden in dit theaterconcert samengebracht in diverse stijlen en verpakt in anecdotes uit zijn leven.

Gastheer Willem Nijholt, Joke Bruijs en Montezuma's Revenge brengen zowel solistisch als in verrassende combinaties een gevarieerde keuze uit het Richard Rodgers' Songbook.In deze unieke concertserie wordt de muzikale nalatenschap van Richard Rodgers vertolkt onder begeleiding van het Metropole Orkest.


Bloodbrothers (Theater)
Seizoen 1998/1999
Over bloedbanden, bijgeloof, volwassen worden en het lot

Het verhaal van Blood Brothers vertelt de levensloop van de tweelingbroers Mickey (Danny de Munk) en Eduard (Frank Rigter) die vlak na de geboorte worden gescheiden.

De biologische moeder Mevrouw Jonkers, is een arme vrouw die wordt verlaten door haar man. Ze blijft met veel kinderen èn zwanger van de tweeling, alleen achter.

Haar bazin, de rijke mevrouw Van Leeuwen, is ongewild kinderloos. Al snel ontdekt mevrouw Van Leeuwen dat mevrouw Jonkers de tweeling er financieel niet bij kan hebben. Ze haalt mevrouw Jonkers over om er één aan haar af te staan. Niemand mag van deze afspraak weten. Mevrouw Van Leeuwen laat de buitenwereld geloven dat ze zwanger is (zelfs haar man die in het buitenland verblijft!) en ze blijft mevrouw Jonkers onder druk zetten door allerlei bijgeloofverhalen te vertellen over het niet nakomen van afspraken die op de bijbel zijn gezworen.

Als de jongens eenmaal geboren zijn, komt mevrouw Van Leeuwen er één ophalen. Vervolgens ontslaat ze mevrouw Jonkers en maakt haar bang door te zeggen dat de jongens nooit te weten mogen komen dat ze tweelingbroers zijn omdat er dan iets vreselijks zal gebeuren.

De jongens, Mickey Jonkers en Eduard van Leeuwen, groeien op. Ondanks de pogingen van de twee moeders om ze bij elkaar vandaan te houden, blijven ze elkaar tegenkomen en worden ze zelfs beste vrienden.

Toch zijn er nogal wat verschillen tussen de tweeling die steeds duidelijker worden naarmate ze ouder worden. Eduard is als enig kind opgegroeid in rijkdom, terwijl Mickey in een groot arm gezin is grootgebracht.

Eduard gaat naar een dure school en kan studeren, terwijl Mickey na de middelbare school gaat werken. De lotsbestemmingen van de twee jongens lijken mijlenver uit elkaar te liggen. Tot dat het geheim van hun verwantschap verraden wordt...

Mooi Katendrecht (Theater)
Seizoen 1996
Onder constructie

Kaat Mossel (Theater)
Seizoen 1994
Een marktdag in Rotterdam. Onzichtbaar voor de Rotterdamse burgers zit de geest van Kaat Mossel op haar mosselkarretje de drukte aan te kijken. Ze mijmert wat over het heden en verleden en neemt ons mee terug naar het jaar 1747, als zij - als jonge kaat - en haar mede-Oranjegezinde vrienden en vriendinnen - onder wie jonge Keet - in opstand komen tegen de patriotten.

Terug in het heden vraagt Kaat zich af waarom ze zo weinig rust in haar kont heeft. Wanneer de grote klok twaalf slaat stapt, tot verbijstering van Kaat, de geest van Erasmus uit zijn beeld. Erasmus spreekt er zijn verbazing over uit, dat een vrouw als Kaat, die zoveel betekend heeft voor Rotterdam, geen standbeeld heeft.

Erasmus nodigt Kaat uit om de volgende nacht een ontmoeting te hebben met de andere Grote Rotterdamse geesten, om zo te overleggen hoe ze Kaat aan een standbeeld kunnen helpen.
De ontmoeting vindt plaats op de Parkkade. Op de afgesproken plek verschijnen de geesten van Tollens, Ketelbinkie, Koningin Wilhelmina, Piet Heyn, Bep van Klaveren en Van Oldenbarneveldt.
Niet iedereen is het ermee eens dat Kaat een beeld moet krijgen. Kaat krijgt ondertussen wel steun van De Zanger (de verteller van het verhaal) en zijn vriendin Madame Sybille (een spiritistisch medium dat in staat is ons mee terug te nemen naar het verleden).

Kaat krijgt het advies van De Zanger, zichzelf meer te "verkopen", en dankzij Madame Sybille belanden we in 1784.

De tijden zijn gevaarlijker geworden. Opnieuw wordt er aktie gevoerd tegen de patriotten en opnieuw zijn het Kaat en Keet die de touwtjes in handen hebben. Hoewel ze ouder zijn geworden zijn ze niet minder strijdbaar. Echter net voor de pauze worden Kaat en Keet gevangen genomen en in de kerker gesmeten.

Na de pauze krijgen Kaat en Keet in de kerker bezoek van de dochter van Kaat en enkele trouwe vriendinnen. Het is feest, want de verjaardag van de dochter van Willem de Vierde wordt gevierd. Kaat, gek op drank, heeft maandenlang haar dagelijkse borrel opgespaard om op deze dag eens lekker dronken te kunnen worden. Midden in het drankgelag komt de advocaat van Kaat, Mr. Bilderdijk, vertellen dat Keet - na twee jaar - vrij mag, maar Kaat voorlopig moet blijven zitten.

Madame Sybille neemt ons mee naar een happy end, als Kaat is bevrijd door toedoen van Willem de Vijfde en aankomt met de trekschuit.

We gaan weer terug naar het heden waar Kaat nog steeds haar rust niet heeft gevonden. Ze is immers nog altijd niet in steen gehouwen.
Madame Sybille smeedt een plan. Kaat en Erasmus moeten het beeld van Eramus van zijn sokkel tillen en verstoppen, hierdoor zal het Rotterdamse volk zeer verontwaardigd zijn. En zo gebeurt het ook...
Het volk is woedend dat Erasmus weg is. Sybille brengt de mensen onder hypnose, waarna de Rotterdamse geesten voor het volk gaan leven. Ze zijn te zien er kan met hen gepraat worden, er worden handen geschud.

Als Kaat op de sokkel van Erasmus gaat staan is het volk niet meer te houden en roept: "Prachtig! GEEF KAAT HAAR BEELD!"

Het Rotterdamse theaterpubliek gaat uiteindelijk naar huis met de oproep van het Rotterdamse volk op het toneel om vooral mee te werken aan een standbeeld voor Kaat Mossel.

Gepeperd (Theater)
Seizoen 1990
onder constructie

Toen Was Geluk Heel Gewoon (TV)
Een succesvolle comedyserie geschreven door Gerard Cox en Sjoerd Pleijsier.

Jaap Kooiman (Gerard Cox) woont samen met zijn vrouw Nel (Joke Bruijs) in een volkswijk in Rotterdam. Hun bovenburen en goede vrienden zijn Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier) en Zus (Mouna Goeman Borgesius). Inmiddels is Siem gescheiden van Zus, die met Jan Cremer voorgoed vertrokken is naar Emmercompascuum.

Momenteel is de comedy-serie 'Toen was geluk heel gewoon' doorgedrongen tot de top drie van Nederlands meest bekeken tv-programma's.
Het is de triomf van de gezelligheid, waaraan de kijkers meer dan ooit behoefte blijken te hebben.

De serie won in 1999 een de Televizierring voor de beste comedy én het Gouden Beeld voor de beste comedy productie!

Helpers weg,... eerste ronde (Theater)
Seizoen 1988
onder constructie

Don Quishocking (Theater)
Seizoen 1985 en 1987
Na een roerige tijd valt Don Quishocking eind 1981 uit elkaar, maar halverwege de jaren tachtig komen de heren van de groep (Pieter van Empelen, Fred Florusse, Jacques Klöters, Swami Anand George en later Tom Barlage) terug in het theater. Met Joke Bruijs maken ze als VDQS (Voorheen Donquishocking) de programma's Kaltes Grauen (1985) en Instituut Zwagerman (1987). Beide voorstellingen worden ongeveer 70x op de planken gezet.

Joke & Salonorkest Pluche
Seizoen 1975
De samenwerking van Salonorkest Pluche met Joke Bruijs in 'Hemelsbreed' (1986) was een nieuwe uitdaging, waarin de zeven 'Pluche'-leden wilden laten zien dat ze méér konden dan alleen goed musiceren. Met teksten van o.a. Willem Wilmink en Jan Boerstoel. Composities van o.a. Harry Bannink.

Joke en The Spitfires
Seizoen 1963
In de stad vliegen de beatbandjes als paddestoelen uit de grond en ook John Steenkamp, Dick Lubeek, Herman Bout, Ton Hol en Heddy Tigchelaar worden aangestoken door al dat muzikale geweld en vormen tesamen The Spitfires. Oude radio's worden vertimmerd tot "prachtige" speakerboxen met versterkers en Spaanse gitaren voorzien van elementen waarmee de decibellen flink konden worden verhoogd. Na een paar maanden kon er worden opgetreden en het verdiende geld werd onmiddelijk omgezet in nieuwe instrumenten en professionele apparatuur. Er volgen wat personeelswisselingen, maar de bekendheid van de band neemt overhand toe en er wordt buiten Rotterdam o.a. gespeeld in Friesland en Brabant.

Op 15 september 1964 krijgt de band maar liefst 2 fanclubs, één in Rotterdam en één in Brabant. De fanavonden in Brabant vinden meestal plaats in hotel "De Graanschuur" in Fijnaart en de Rotterdamse fanclub met 600 leden organiseren hun avonden meestal in de St.Bavokerk in Pendrecht.

In juni 1966 wordt zangeres Joke Bruys bij de band geïntroduceerd en verandert de stijl van de band. Eigen composities van John en nummers van The Small Faces en The Spencer Davis Group vormen nu het nieuwe repertoire. Joke Bruys zal ongeveer twee en een half jaar lang bij de band blijven zingen totdat ze een vaste aanstelling krijgt bij het VARA-Dansorkest en daardoor niet meer regelmatig met The Spitfires kan optreden.

De groepsnaam verandert in 1968 in The Nazz. Na een zeer succesvolle tijd voor zowel Joke Bruijs als The Nazz wordt er in november 1968 in een overvolle houten Larenkamp bij sociëteit "Kokteel" voor het laatst opgetreden. Militaire dienst velt het vonnis over de band.

Op 27 Oktober 2001 maakten Joke Bruijs en The Spitfires een come-back tijdens de Rotterdamse Beat-Happening die plaats vond in Ahoy'.