RotterdamWorldPortWorldCity Ambassador
Van donderdag 6 tot en met 8 september 2012 vond de tweede editie van Mosselen aan de Maas plaats. Nieuw dit jaar was, dat bij de opening (verricht door Mai Elmar, directeur van de ss Rotterdam) een "RotterdamWorldPortWorldCity Ambassador" werd benoemd.

De allereerste die deze titel een jaar lang mag dragen is: Joke Bruijs.

"Iemand die met inzet, verve en succes Rotterdam immer vanuit het snijvlak stad en haven met trots uitdraagt".

Goede doelen
Goede doelen een 'goeie' hebben aan Joke? Zo heeft Joke o.a. belangeloos meegwerkt aan 'KaraJoke' (een karaokeshow op de Coolsingel in Rotterdam) voor de CliniClowns, heeft ze meegewerkt aan de Unicef CD, gezongen op het Wereld Polio Charity Gala en meegewerkt aan een Gala ten bate van het Sophia Kinderziekenhuis.

Shoppen met Joke op Zuidplein

Wie past er nu beter bij Zuidplein dan Joke Bruijs! Ze is spontaan, trendy en het belangrijkst van allemaal: haar 'roots' liggen in Rotterdam. Sabrina, redactrice van het blad winkelen en lifestyle ging samen met Joke een dagje winkelen op Zuidplein.


De eerste Rotterdampas 2004!

Jazzy Joke Bruijs swingt!

Na 30 jaar is er dan eindelijk een mooie sfeervolle Jazzy CD van Joke op de markt verschenen. Joke zingt zoals nog weinig mensen haar gehoord hebben! "CLOSE TO ME" is opgenomen in juni 2003 en nu te koop!

Wilt u de CD aanschaffen, ga dan naar BAILEO

Songteksten
Natuurlijk wist u dat Joke door de jaren heen veel liedjes heeft gezongen. Vele liedjes zijn op CD verschenen, maar de liedjes uit haar 'one-woman-shows "Helpers weg... eerste ronde!" en "Gepeperd" helaas niet. Hier vindt u een overzicht van songteksten van enkele liedjes uit deze shows.

Interviews, Recensies en overige
Meer weten over Joke? Hier vindt u verschillende interviews, recensies en persberichten die u nog eens op uw gemak kunt teruglezen.

 
Stichting Dierenhulp Venezuela
JOKE BRUIJS IS EEN DIERENVRIEND

Al jaren zet zij zich belangenloos in voor het welzijn van dieren.

WAT DOET U??

Stichting Dierenhulp Venezuela werd opgericht in 1996 als belofte aan het overleden hondje Rakker van de oprichter Mark Erwin Vos. Dit diertje is van groot belang geweest en is nog dagelijks de drijfveer achter alles waar de Stichting voor staat.

De belangrijkste taak is het voorkomen van veel toekomstig dierenleed. Dit doet men door grootschalig te steriliseren. Daarnaast staat voorlichting over de omgang met dieren hoog op de agenda.Samen met lokale dierenartsen werkt men aan een beter bestaan voor zowel mens als dier.
De organisatie draait volledig op vrijwilligers en heeft geen betaalde krachten in dienst.

Joke ondersteunt dit werk van harte en heeft met eigen ogen gezien hoe gewerkt wordt om dieren een eerlijke tweede kans te geven.

Bezoek hun site eens voor uitgebreide informatie.


Toen Was Geluk Nooit Meer Gewoon
Op woensdag 3 juni 2009 werd in een anderhalf uur durende uitzending: 'Nu is geluk nooit meer gewoon', de laatste aflevering uitgezonden.

We keken daarin met de acteurs en de regisseur terug naar leuke, bijzondere en ontroerende momenten uit de serie om te eindigen met de allerlaatste aflevering: De Rek Is Er Uit.

Voor de echte fans is de gehele serie (11 boxen) te koop op DVD!

• Lees Verder

Greyhoundsrescue
Joke zou graag uw aandacht willen vragen voor het volgende:
Joke heeft, als groot dierenliefhebster, plaatsgenomen in het Comité van Aanbeveling van de Stichting GreyhoundsRescue Holland. Deze stichting doet zulk ENORM goed werk voor de duizenden greyhounds in Spanje, die na het ren- en jachtseizoen mishandeld worden en op straat terecht komen of in een overvol asiel.

De mishandelde beestjes kunnen op deze manier een liefdevol tehuis krijgen hier in Nederland. Neemt u eens de moeite, als u toch nu lekker op internet zit te surfen, om even een kijkje te nemen op de website van deze stichting. Het is absoluut de moeite waard om eens te lezen en misschien te kijken of u kunt helpen, door bv het bewaren van de lege cartridges van uw printer!

Klik op het bijgevoegde adres: www.greyhoundsrescue.nl om een een kijkje te nemen op de website van deze fantastische stichting!


Erasmusspeld voor Joke
Zondagochtend 7 december 2003

Voorafgaand aan haar concert, met de Harbour Jazz Band in de Doelen, was er een grote verrassing voor Joke. Toen zij wilde beginnen met haar concert kwam daar ineens van de andere kant van het podium de Burgemeester van Rotterdam, de heer Opstelten, naar haar toegelopen. Hij sprak het publiek (ruim 2100 mensen!) en Joke vol trots toe. Na een prachtige speech - over wat ze voor Rotterdam heeft betekend en nòg betekent - speldde hij haar persoonlijk de Erasmusspeld op.

Joke was enorm verrast, heel erg trots en blij. Haar familie en vrienden waren stiekem uitgenodigd om allemaal in de zaal te komen zitten om haar concert (en de uitreiking) bij te wonen en na afloop van het fantastische concert heeft Joke samen met hen nog gezellig nagepraat en geproost op de prijs die haar ten deel gevallen is!!


Foto's door: De Telegraaf